donderdag 25 april 2013

Kip met kaneel en ketjap en sopropo met koren



Aai ik weet, is een beetje vreemd zo kaneel bij je kip doen, maar eej is lekker! Vandaag gewoon even een lekker recept again ipv een lijstje

Kip met kaneel
- Uien
- Knoflook
- Kip (ik heb een pond boutjes gebruikt, die bovenkant)
- Ketjap (2 lepels zoet/zout)
- Kaneel (theelepel)
- Suiker (2 lepels of naar smaak)
- Boter (blokje van 50 gram)
- 3 maggies
- Eventueel wat black soy (da’s voor de kleur)

1. Ok olie op vuur. Uien en knoflook erin, laat het lekker glanzen.
2. Gooi de kip erbij bak het een beetje. Er zal wat water loskomen
3. Gooi je suiker,kaneel, boter erbij. Omscheppen
4. Laat 5 minuten op laag vuur sudderen zodat de kaneel kan intrekken
5. Vuur wat hoger. Gooi de ketjap erbij. Wat omscheppen en dan de maggi
6. Blijf omscheppen. De saus is nu lichtbruin. Indien je het bruiner wilt doe je wat black soy erbij (niet teveel)
7. Dan op laten koken met de pan erop op laag vuur (15 minuten) of tot het je gewenste kleur heeft.

Soprope met koren

- Uien en knoflook
- Sopropo gesneden (ik denk 300 gram)
- Koren (halve blik)
- Tomaat (hele)
- 1 gele Peper (voor de liefhebbers)
- 1 maggi

1. Ok olie op vuur. Uien en knoflook erin, laat het lekker glanzen.
2. Gooi de sopropo erbij. Zet de pan er even op (halve minuut) laat t even zacht worden
3. Doe de tomaat, eventuueel peper, maggi erin. Omscheppen
4. Even laten sudderen en op het laatst je koren erbij doen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten